Foto’s

Woonbondsymposium ‘Doe-het-zelfbeer’

Op 21 juni vond in Arnhem het symposium ‘Doe-het-zelfbeheer’ plaats. Op verzoek van de Woonbond hield ik een inleiding, specifiek gericht op de wooncoöperatie als onderdeel van een zichzelf organiserende samenleving.

‘Adri Duivesteijn en het woonakkoord’

Op 28 januari 2014 werd de fotoserie ‘Adri Duivesteijn en het woonakkoord’ van fotograaf Martijn Beekman bekroond met de categorieprijs ‘binnenlands nieuws, serie’ van de Zilveren Camera 2013. Beekman bracht de dag en avond waarop de Eerste Kamer debatteerde over de Wet maatregelen woningmarkt 2014 in beeld (17 december 2013).

Adri Duivesteijn

IkbouwmijnhuisinAlmere

IbbA

Floriade

Rotterdam Maaskant Prijs

Labyrismen, Constant Nieuwenhuys

Alle ‘kopafbeeldingen’ op deze website zijn van de kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005). Hij is een belangrijke inspiratiebron geweest voor mijn visie op de stad. Daarin sprak mij vooral aan hoe hij aankeek tegen de dynamiek die juist het dagelijks van het leven van een diverse stad mee zich mee brengt .

Gevarieerd

De Wooncoöperatie

Impressies vanuit het Congres ‘De Wooncoöperatie, dat zijn wij’ – op 9 juni 2016, in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het congres kan worden aangemerkt als het eerste ‘officiële’ congres dat is gehouden nadat het fenomeen wooncoöperatie deel is geworden van de nieuwe Woningwet 2015. De organisatie van het congres was in handen van Platform 31 dat van het ministerie van BZK de opdracht kreeg om n.a.v. de motie Duivesteijn C.S. in de Eerste Kamer die vroeg inhoud te geven aan een actieprogramma ter stimulering van de gedachte achter de Wooncoöperatie. Op het congres gaf minister Blok aan de Wooncoöperatie in het vervolg te beschouwen als ‘natuurlijke personen’ hetgeen het mogelijk maakt voor de woningcorporaties om bij de overdracht van woningen kortingen te verstrekken tot 50% van de taxatiewaarde. Hiermee is een volgende stap gezet in het opbouwen van een non-profitsector in het wonen gerund door de bewoners zelf.

Share and Enjoy !

Shares